Enkös olekin kaunis ja komea?!?

467703.jpg

Ensin virallisempi osuus:

Maaliskuun alussa sain ikävän uutisen puhelimeeni: Ässän isällä Cabolla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Tauti on täysin hoidettavissa ja Cabo voi hyvin, mutta on tietenkin aina ikävää kun koira sairastuu. Kilpirauhasen vajaatoiminta (tai taipumus sairastua siihen) on todennäköisesti jollain tapaa perinnöllinen, mutta periytyvyyttä ei vielä tunneta tarkkaan, eikä myöskään sairastumismekanismia.
14.3.07 eläinlääkäri otti rokotusten yhteydessä Ässästä kaksi putkellista verta, joista tutkittiin T4/TSH sekä TgAA kilpirauhasen vajaatoiminnan varalta.
T4/TSH - arvot kertovat, sairastaako koira kilpirauhasen vajaatoimintaa juuri tällä hetkellä. Tämän testin tulokset sain jo heti samalla viikolla ja Ässä on terve kuin pukki! :)
TgAA - testi taas kertoo kilpirauhasvasta-aineiden määrää veressä ja näistä vasta-aineista voidaan päätellä, tuleeko koira jollain tietyllä todennäköisyydellä sairastumaan perinnölliseen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Eli onko koiralla taipumusta kyseiseen sairauteen. Tämäkin arvo Ässällä oli negatiivinen eli ei taipumusta! :) Tähän nyt sitten uskoo ken haluaa, Vähän lähteestä riippuen TgAA testiä suositellaan korkeintaan 2-2½ vuotiaille koirille, kun toisaalla sitten taas ei aseteta minkäänlaista ikärajaa. Vanhemmalla koiralla testi saattaa antaa valheellisen negatiivisen tuloksen jos koira jo sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa (jolloin vasta-aineita ei enää muodostu). Ässä nyt kuitenkaan tuon toisen testin mukaan ei sitä sairasta, joten sikäli luulisi tuloksen olevan melko luotettava.
Yllä olevat tiedot löytyivät netistä, googlettamalla kilpirauhasen vajaatoimintaa koirilla. Lisäksi keskustelin eläinlääkärin kanssa, joka keskusteli kollegan sekä laboratoriohenkilökunnan kanssa. Toivottavasti olen ymmärtänyt kaiken suurinpiirtein oikein. :)

Sitten epävirallinen osuus!

Kevät on saapunut ja ulkona on IHANAN SAVISTA!!! :) Ässä ja Siiri vauhdissa:

467687.jpg
Mullon kylän komein kypärä ja letku letkeä... Eiku siis kuitenki SUURIN kepakko ko oon kovin jätkä!

467697.jpg
Siiriä pitää pöllyttää tasasin välein. Savessa ja kurassa sitä vasta onkin kiva pyöritellä... ;)

467705.jpg
Vesikoira ja spanieli... Uimaan heti kun mahdollista!

467707.jpg
Ässä lentää...

467710.jpg
... ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Siirikin lentää! xD