Kesäkuun viimeiset agiharkat jäivät meiltä väliin, kun minä olin eräleirillä ja Ässä poti kipeää tassuaan. Toiseksi viimeisissä harjoituksissa kuitenkin oltiin (livahdimme lastenleiriltä "iltalomalle") ja tämmöinen harjoitus oli sillä kertaa: (pikkusen jäänyt tämä päivittäminen rästiin, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan...)

124722.jpg

Harjoittelimme oikea-aikaista käskytystä (joka mun tapauksessa tarkoittaa siis yleensä huomattavasti aikaisempaa...) ja tiukkoja, tarkkoja käännöksiä. Aloitus putkelta, josta koiralle aukeni suora näkyvyys seuraavaan putkeen. Eli puomipuomipuomi - käskytys piti älytä aloittaa samantien kun koiran kuono meni putkeen sisään - silloin oli toivoa saada hyvä, ajoissa tapahtunut käännös puomille. Ja tämä jopa onnistui meiltä! :D 3 - 4 - 5 hypyt tuottivatkin sitten monelle päänvaivaa. Oli melko haastavaa saada koira hyppäämään ulompi hyppy ja silti ehtiä itse ajoissa ohjaamaan käännös ja kutsumaan koira sisemmän hypyn ylitse ja silti estää sitä menemästä aitojen välistä tai viitosen ohi kokonaan... Sama harjoitus toistui sitten hypyillä 12 - 13 mutta vain toiseen suuntaan (ja ainakin meidän tapauksessa huomattavasti lujemmasta vauhdista putkien jälkeen...).
Kaiken kaikkiaan rata oli todella hauska. Välillä sai hurvitella ihan täysillä, mutta silti hallinnan piti pysyä jotta hanskattiin tiukat kurvit. Haastavaa. Lopussa sitten vielä laskettiin rimat medikorkeudelle ja otettiin rengas pois ja annettiin koirien painella vaan rinkiä ympäri niin lujaa kuin tassuista lähti. Saivat sitten vähän irrotella, kun kuitenkin oli kovasti vaadittu tiukkoja käännöksiä ja hallinnassa oloa. Ässä olis varmaan jatkanut sitä rinkiä miten pitkään vaan! :D

Nyt meillä onkin ollut kuukausi agilitytaukoa, tiistaina taas alkaa harjoitukset ja torstaina onkin jo möllikisat. Mitähän siitäkin tulee?! :o No, vauhtia tuskin ainakaan puuttuu. ;)