Tänä aamuna lähdettiinkin sitten virkeänä aamu-usvassa kentälle. Saija Jaatisen pitämä tokokurssi voi / evl - koirakoille alkoi tasontarkistuksen merkeissä. Eli tehtiin kaikki liikkeet vuoronperään niin, että Saija vähän näki millä tasolla kukakin on. Ja kiva se oli taas välillä nähdä itsekin, yksinään harjoitellessa kun minun ainakaan ei tule juurikaan tehtyä liikkeitä ihan kokonaisuudessaan.

Paikallamakuu meni oikein hyvin. :) Ei enää tietoakaan hermoilusta, mitä aikanaan oli.

Seuraaminen oli taas... no. Ei se oikein vakuuta. Saija yritti olla kyllä oikein positiivinen, mutta rehellisesti sanottuna, se taitaa olla meidän suurin ongelmakohta tällä hetkellä. Ja siis seuraamisen ongelma olen minä. Oon jotenkin tehnyt siitä henkisen ongelman ja oon ite niin jotenkin jäykkänä ja ties mitä, että pilaan koirankin seuraamisen. Fiilis puuttuu kokonaan ja lisäksi TAAS tuijotin Ässää koko ajan, mikä ei kyllä yhtään paranna tilannetta. *huoh* On siellä hyvääkin, liikkeellelähtö on parempi kuin vuosi sitten edellisellä tokokurssilla ja kontakti pysyy jo paremmin. Mut se fiilis...

Liikkeestä istuminen meni suorastaan yllättävän hyvin, Ässä istui jopa ihan suoraan! :) Ei olla turhaan sitä istumista harjoiteltu, nyt se sujui hyvin myös yhdistettynä seuraamiseen!

Luoksetulo vanhaan tuttuun tapaan... Pysäytys valuu niin pitkäksi, että koira seisahtuu vasta maahanmenomerkillä... Maahanmeno on kyllä hieno. Tää on kyllä ihan mahdottoman vaikea liike! Nyt kun se taas tulee luokse ennakoimatta pysähdystä, se ei enää pysähdy...

Ruutuun hienosti, mutta molemmilla meistä taisi seota ajatukset kun pallo olikin ruudussa odottamassa eikä mulla heitettävänä kuten tavallisesti tehdään. Alkoi haistella ympäriinsä, sitten nappasi pallon ja tuli pois ruudusta. Tein sitten iltapäivällä pari ruutua uudestaan ja pysähtyi hienosti käskystä, kun ruudussa ei ollut mitään. Jotenkin se palkka ruudussa hämää Ässää?? Ja sitten pysähdyskäskyt menee ihan ohi korvien.

Hyppynoudossa ekalla kerralla tuli ohi esteen kapulan kanssa?? Tokalla kertaa täydellinen. :)

Metallinouto siisti. Vauhtia ja draivia saisi kuulemma olla vaikka enemmänkin, mut tuollakin saa jo kympin, joten antaa olla ettei sitten lähde taas mopo tassusta. ;) Nyt kun tuo nouto on saatu noinkin tyyneksi.

Tunnarilla napsi ensin vääriä suuhun, mutta haisteli kuitenkin ja toi oman. Edistystä siis. :)

Kaukoissa teki taas saman kuin viimeksi kokeessakin, eli ekalla käskyllä lähtikin tekemään luoksetuloa. Ilmeisesti tulkitsee liikkeen luoksetuloksi, kun menenkin niin kauas ja jättö on kuitenkin samanlainen. Pitää siis kotonakin alkaa tehdä kaukoja piiiitkällä matkalla! Suoritus sinänsä ekan mokan jälkeen täydellinen. :)

Näillä eväillä siis eteenpäin. Jos saatais tuo seuraaminen mun päänupissa jotenkin kuntoon, niin voitais kesällä mennä vaikka johonkin kokeeseenkin.