Tänä aamuna kun lähdin viemään Ässää aamupissalle, se vielä kinkkasi ovelle kolmella jalalla. Ulkona kyllä sitten jo välillä asteli ihan ontumattakin, sitten taas onnahteli jne.
Iltapäivällä oli sitten aika röntgeniin ja tohtorisedälle. Kultainen Hannu-lääkäri oli paikalla, vaikka oli itse ollut juuri polvileikkauksessa ja siis sairaslomalla oikeasti... Kiiruhdin töistä kotiin ja nappasin vain koiran matkaan mukaan ja ajettiin eläinlääkäriasemalle. Siellä sitten Hannu käski meidät samoin tein pihalle, että katsoo miten koira liikkuu. No minä sitten pihalle Ässää juoksuttamaan, lekuri katsoo ovelta: "Sehän liikkuu ihan helvetin hyvin!" Ja niinhän se liikkuikin. Ei ontumisesta tietoakaan!! Mikäs siinä auttoi kuin vannoa ja vakuutella, että kyllä se kotona vielä ontui... ;)

Joka tapauksessa Ässä seuraavaksi rauhoitettiin ja kun taju oli taskussa, tutki Hannu-setä polven ja totesi sen kunnossa olevaksi. Mitään osia ei siis ollut rikki-irti-poikki tai muutenkaan vioittuneina. Nestettä polvessa kuulemma oli jonkun verran (minkä olin itsekin jo turvotuksena huomannut) ja siis jotain haaveria sinne oli käynyt. Mutta joka tapauksessa kipulääkkeen ja levon ansiosta jalka oli jo paranemaan päin. Röntgenkuville ei siis ollut tarvetta, eikä millekään muillekaan toimenpiteille välttämättä. Mutta kun Ässä nyt kerran oli jo valmiiksi rauhoitettuna, ehdotti lääkäri että hän voisi kyllä pistää niveleen kortisonia ja nivellääkettä, niin tulisi sitten kintusta entistä ehompi. Näin myös toimittiin ja lisäksi Ässä sai kipulääkettä piikkinä, ja olikin sitten valmis heräilemään ja palaamaan kotiin. :) Nyt sitten reilu viikko vielä jatketaan lääkekuuria ja sama aika vältetään ylimääräistä liikkumista (helppoa...), sitten taas pikku hiljaa normaaliin liikuntaan.

Tämmöisiä takapakkeja voi kuulemma välillä tulla. Korjattu polvi ei ole yhtä joustava kuin alkuperäinen ja on siis onnettomuuksille alttiimpi. Seuraavalla kerralla (jota toivottavasti ei tule...) tiedetään sitten olla vähän viisaampia, eikä heti aleta maahanpanijaisia suunnitella. Ensin kokeillaan ainakin viikon verran kipulääkekuuria ennenkuin tehdään mitään muuta. ;)

Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta osasipa säikyttää mokomakin!

Eilen vietettiin mielettömän kaunista ja lämmintä kevätpäivää pihapuuhissa. Tässä toipilaille, liikuntakieltoisille ja raajarikoille sopivaa pihapuuhaa:

Vartiointitoimintakin vielä menettelee, jos malttaa vaan patsastella lähinnä paikoillaan eikä ala kauheasti hyppelehtiä lumivallilta alas ja takaisin ylös ja muuten säntäillä ympäriinsä...

... mutta palloleikit...

... johtavat arestiin. *hhhHHhuuuooOOOOoookauuuus*

Tarkkasilmäiset huomaavat, että Ässä todellakin on tässä kuvassa kiinni, "kahlekoirana". Se on Ässälle erittäin erittäin harvinaista eikä se siis ole lainkaan tottunut siihen, että se joutuu viettämään aikaa narun jatkeena (muuten kuin lenkkeillessä). Kuten ilmeestä voi huomata, se ei ole erityisen ihastunut moiseen ideaan... Mutta kun sääli sitä on laittaa yksin sisällekään istumaan kun muut ovat pihalla! Vaan jos annat olla irrallaan pihalla, alkaa ennemmin tai myöhemmin (yleensä ennemmin) senaikainen rellestäminen pallojen ja systeemien kanssa, että siinä on toipuminen ja lepäily kaukana...