.... ennen huomisia mölliageja... *hui* Olen ilmoittanut Ässän kolmeen kisaan (möllit hyppy + agi sekä kilpailevien hyppy) saa nähdä jaksaako se ja miten hyvin. Ainahan voi jättää sitten menemättä, jos vaikuttaa siltä, että koira hyytyy helteeseen, jota on lupailtu.

Mutta siis tänään. Sanna oli tehnyt mukavia mutta tehokkaita pikkuharjoituksia ja tarkoituksena olikin mennä vain vähän, kun kaikki ryhmässämme ovat lähdössä huomenna kisoihin. Aluksi tehtiin viiden hypyn suoraa, suoran jälkeen yksi hyppy vielä kääntyen. Irtoamista (helppoa) ja oikea-aikaisia käskyjä (vaikeaa...) Mutta siis selväksi tuli taas kerran, että Ässä todella hyppää mun käskystä ja jos käskyt ovat lyhyillä väleillä myöhässä se pudottaa rimoja, koska odottaa viimeiseen asti käskyä. Hypyn aikana käskyttäminen ei kuitenkaan näytä sitä haittaavan, joten käskyt vaan seuraavasta esteestä jo silloin, kun koira on edellisellä hypyllä!

Sitten mentiin puomi -> haltuunotto + valssaus -> kepit. Ässä meni puomin taas oikein nätisti, Sanna oli valmiina palkan kanssa varmuuden vuoksi aluksi. Haltuunottokin onnistui tänään paremmin kuin viimeksi ja koira todella tuli nyrkkiin! :) Kepeille lähti hienosti, oikeasta välistä sisään ja siitä suoraan Aalle! xD Toisella yrityksellä sama homma, mutta kun tajusin hihkaista "kierrä" palasi takaisin ja jatkoi pujottelun loppuun jopa oikeasta kohtaa. :) Eli siis nopea "kierrä" vaan heti "kepit"-käskyn jälkeen niin hienosti menee. Ässä tarvitsee vielä sanallisen rytmittävän KieKieKieKie... käskytyksen, muuten voin aika rauhallisesti kävellä sivulla huitomatta turhia.

Sitten mentiin pikkuinen rata jossa kuitenkin oli ansapaikkoja ihan kivasti...

102147.jpg

Heti ykköseltä kakkoselle vienti tuotti päänvaivaa. Ja kolmoselta veti Aa puoleensa enemmän kuin putki. Aan alastulokontakti meni komeasti yli, kun jouduin menemään niin kauas kiertäessäni putken. Samalla jäin jälkeen ja koira alkoi louskuttaa että alahan mamma juosta sieltä... 6,7,8, sai käskyttää aika napakasti että tuli kaikki hypättyä eikä menty keskimmäisestä ohitse. Puomin kontaktit onnistuivat upeasti (!!) Puomin jälkeen taas valssaus ja siitä kepeille josta putkeen lähetys meni mukavasti ja viimeiselle hypylle helposti. Aika tyytyväinen olin suoritukseen! Aata otettiin vielä muutaman kerran ihan rauhassa kontakteilla palkaten. Mun pitäis vaan muistaa kutsua koiraa nimeltä + odota kun on puomin harjalla ja sitten tulla ihan rauhallisesti alastulo yhdessä sen kanssa. Niinku seurana! :D