Viime viikonloppuna oltiin melkein koko karavaanin voimin Kouvolassa agikisoissa.

Johanna haki Ässän jo etukäteen kyytiinsä, ettei ainakaan myöhästytä, jos Rontin kanssa tulee jotain kakkakatarstrofin tynkää tai muuta hidastetta matkaan. Ja hyvä kun hakikin, meikäläinen nimittäin oli niinkin nerokas, että onnistui eksymään matkalla Kouvolaan...  Silleen en kovin montaa kertaa olekaan ajanut sinne Mansikka-ahon kentälle... No, pienen kotiseutukierroksen jälkeen löydettiin kuitenkin paikalle ja ehdittiin kuin ehdittiinkin näkemään Ässän molemmat kisaradat.

Agirata meni tosi hienosti. Koira kuunteli ja ohjaaja pysyi kartalla koko ajan ja ohjasi napakasti ja hyvin. Vain muutama vähän pitkäksi venähtänyt kaarros ja harmillinen puomin kontaktivirhe... Sen Johanna otti kyllä omaan piikkiinsä, ei antanut mitään hidastus käskyä (virhe) ja lähti juoksemaan koiraa kiinni puomilla (ISO VIRHE). Eli radalta vitonen ja maxien nopein aika. Vitosella sijoittui kuitenkin vasta neljänneksi.

Hyppärillä Ässällä meni sitten jo vähän lujempaa (ja olikohan kippari ihan pikkusen kuitenkin tuudittautunut edellisen radan hyvään meininkiin?) ja sieltä tuloksena HYL. Nelosrima tuli alas, mikä oli kyllä Ässän ihan oma arviointivirhe, tuli ihan reikä päässä putkesta ja lähti hyppyyn jumalattoman kaukaa. Sitten seurasi hieman pientä pyöriskelyä Ässän karattua putkeen kun piti mennä kepeille. Ilmeisesti Johannan ote herpaantui joksikin sekunnin kymmenykseksi kun tähtäili omaa paikkaansa suhteessa keppeihin ja se oli sitten siinä - koira putkessa... Loppurata kuitenkin taas tosi hyvin, kun päästiin taas rytmiin.

Kaikenkaikkiaan pari oli käsittääkseni oikein tyytyväinen päivän saldoon, vaikkei palkintosijoille ihan yllettykään. Ronjakin osoittautui oikein hyväksi agikisayleisöksi, paitsi että neiti ei suostunut vaunuissa olemaan yhtään - koko ajan piti nähdä mitä tapahtuu!

Jaanalle kiitos videoiden tuubaamisesta ja Millalle kiitsat mukavasta matkaseurasta! :)

Huomenna Ässä suuntaa kuonon kohti piirinmestaruuksia Johannan kanssa. Ja pian on ohjelmassa kaupunkiottelukin. Kiirettä pukkaa siis Ässälläkin! :)