... ja pikkusen tottista.

Viimeinen viikko on mennyt aika lahjakkaasti laiskotellessa. Ja selityksiähän löytyy. Seliseliseli. Ensin oli emäntä kipeänä, sitten kamalan kiireinen ja edellisten yheisvaikutuksesta väsynyt. Ja loppuviikosta sitten iski ensimmäiset kunnon syyssateet myrskytuulineen eikä kauheasti huvittanut treenailla. Lenkillä tarvottiin kyllä urhoollisesti!

Tänään kuitenkin terästäydyin (kun oli pakko - olin luvannut vetää koirakoulun) ja treenailinkin jopa vähäsen. Koirakoulun pidon lomassa teetin Ässälle paikallamakuuta (hyvää häiriötä, kun ympärillä oli vieraita koiria tekemässä omia liikkeitään). Palkka nokan edessä odottamassa tuntuu todella rauhoittavan koiraa, eli hyvin pysyi. :) Tein myös vähän perusasentoja ja seuraamista tiukoilla käännöksillä ja tiheällä palkkauksella. Ei ongelmia. Koirakoululaisten lähdettyä kerrattiin Ässän kanssa vähän hyppyä - nyt se tuntui taas vaihteeksi muistavan, että siellä kuuluu todellakin istua! :) Luoksetulon pysähdyskin näyttäisi olevan melko hyvällä mallilla eikä koira ennakoikaan kovin pahasti. Vieläkin nopeammin se saisi pysähtyä, mutta nyt se sentään pysähtyy eikä vaan hidasta vauhtia! :D

Lopuksi otettiin vielä paikalle saapuneiden tokoryhmäläisten kanssa ihan kisanomainen paikallamakuu. Ässällä meinas ottaa vähän egon päälle, kun naapuriin sattui (kuinkas ollakkaan, että "sattui" ;p ) Aapo-cockeri, joka ei Ässän mielestä sais olla koko kentällä... Pientä murrausta perusasennossa ja maahanmenossa, mutta itse paikallamakuu meni hienosti, yli kolme minuuttia ja suurimman osan aikaa olin piilossa, koiran pysyessä rauhallisena. Edistystä ehkäpä? Palkka oli taas kuonon edessä odottamassa. Tällä periaatteella siis nyt jatketaan harjoittelua, paljon makuutusta rauhallisissa oloissa (kotona aluksi) ja palkkausta rauhoittumisesta -> koiralle turvallisuutta. Sitten pikkuhiljaa häiriöön.

Viikon päästä tottiskoe Lappeenrannassa. Kotkan kisaan ei mahduttu mukaan, joten Lappeenrannassa pitäis sit onnistua! ;)